• Τηλ : 210 2403729 - 210 2440727, Fax : 210 2407727

  • 7 Νοεμβρίου 2016

Μυρμηγκια

Μυρμηγκια

816 628 Ασκληπιός Απολυμάνσεις

Τα μυρμήγκια είναι ένα συχνό πρόβλημα που μας απασχολεί κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, και συνήθως η ευθύνη της προσβολής είναι η προσβασιμότητά τους από τους εξωτερικούς χώρου. Υπάρχει ποικιλία στο χρωματισμό του μυρμηγκιού με σύνηθες χρώμα το καφέ και το μαύρο, ωστόσο υπάρχουν κι άλλα είδη μυρμηγκιών με χρώμα άσπρο κίτρινο και κόκκινο.

Τα μυρμήγκια έχουν την ικανότητα να ¨ταξιδέψουν¨ μεγάλες αποστάσεις μέχρι να βρουν την τροφή τους  και σίγουρα ακόμα και οι καθαρότεροι χώροι έχουν τον κίνδυνο προσβολής μεγάλων πληθυσμών μυρμηγκιών.

Εστίες εντόπισης μυρμηγκιών

Τα μυρμήγκια αναζητούν τροφή και έρχονται κυρίως από τον εξωτερικό χώρο γι αυτό συχνά τα συναντάμε σε :

  • Πάγκους κουζίνας όπου μένουν εκτεθειμένα τρόφιμα.
  • Στο σημείο που υπάρχει κάποια σακούλα απορριμάτων ή ακόμη και αν πέσουν κάτω κάποια τρόφιμα έστω και ένα κουκούτσι παραδείγματος χάριν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προβληθεί ο χώρος από εκατοντάδες μυρμήγκια.

Αυξημένο κίνδυνο προσβολής αντιμετωπίζουν οι οικίες ή οι επιχειρήσεις που διαθέτουν κήπο ή πολλές γλάστρες.

Αντιμετώπιση

Τα μυρμήγκια του κήπου δεν μεταφέρουν ασθένειές παρόλα αυτά έχουν την ικανότητα να πολλαπλασιάζονται με ιδιαίτερα υψηλούς ρυθμούς δημιουργόντας αποικίες με εκατομμύρια μέλη. Γι αυτό το λόγω ο χώρος χρήζει άμεση αντιμετώπιση πριν το πρόβλημα επεκταθεί. Πολλές νοικοκυρές κυρίως ψεκάζουν το σημείο που εμφανίζονται τα μυρμήγκια με τα εντομοκτόνα που βρίσκονται στο εμπόριο, χωρίς κανένα αποτέλεσμα όμως αφού τα μυρμήγκια την επόμενη μέρα θα ξαναεμφανιστούν.

Για άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση του χώρου πρέπει πρώτα από να μην παραμένουν εκτεθειμένα τρόφιμα που προσελκύουν τα μυρμήγκια. Έπειτα πρέπει να γίνει απεντόμωση στο χώρο με τη χρήση Gel Bait και τη μέθοδο του ελεγχόμενου υπολλειματικού ψεκασμού χρησιμοποιώντας ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης και εγκεκριμένα σκευάσματα από αρμόδιους φορείς.

Τι πρέπει να προσέξω μετά την εφαρμογή της απεντόμωσης

  • Αν είναι αδύνατον να γίνει ελεγχόμενος υπολλειματικός ψεκασμός για διάφορους λόγου ( κατοικίδια ή άτομα που δεν μπορούν να λήξουν από το χώρο) τότε γίνεται μόνο χρήση Gel δίνοντας μεγάλη προσοχή να μην έρθει σε επαφή με μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα.Μετά το πέρας της εφαρμογής τα άτομα διαμένουν κανονικά στο χώρο.
  • Σε περιπτώσεις που γίνεται και υπολλειματικός ψεκασμός πρέπει στο χώρο να μην παρεβρίσκεται κανείς και να μην είναι προσβάσιμος για 3 ώρες τουλάχιστον.Μετά το πέρας της εφαρμογής και των 3 ωρών μπορείτε να εισέλθετε κανονικά στο χώρο κάνοντας έναν καλό αερισμό πρώτα.Τέλος, όσον αφορά την καθαριότητα του χώρου καλό θα ήταν για καλύτερο και μακροχρόνιο αποτέλεσμα να μην σφουγγαρίζεται η περιοχή 10cm από το σοβατεπί.