• Τηλ : 210 2403729 - 210 2440727, Fax : 210 2407727

  • 7 Νοεμβρίου 2016

Ψυλλοι

Ψυλλοι

816 628 Ασκληπιός Απολυμάνσεις

ΨΥΛΛΟΙ : Οι ψύλλοι είναι ένα δύσκολο παράσιτο ως προς την αντιμετώπισή τους δεδομένου ότι αναπτύσσονται ταχέως και είναι δυνητικοί φορείς της πανώλης, ενώ προκαλούν δερματίτιδες και συχνά αλλεργίες. Η προσβολή των συγκεκριμένων παρασίτων στο χώρο συσχετίζεται με τα κατοικίδια ζώα που διαμένουν στους χώρους αυτούς και δεν έχουν ελεγχθεί παρασιτολογικά, από αρμόδιο άτομο (κτηνίατρο).

Αντιμετώπιση : Συνήθως η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση στη συγηκεκριμένη περίπτωση γι αυτό και πρέπει να γίνεται αποπαρασίτωση των κατοικιδίων ώστε να μην μεταφέρουν κάτι στο δικό σας χώρο. Σε περίπτωση προσβολής συνιστάται να προβείτε στα εξής :

  • Σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα τακτικά θα βοηθήσει στην απομάκρυνση μεγάλου πληθυσμού και κυριως ο λεπτομερής καθαρισμός του χώρου σε καθημερινή βάση (συνήθως όπου κοιμούνται παίζουν ή τρώνε τα κατοικίδια ζώα) θα μειώσει πολύ τα υλικά που απαιτούνται ώστε ο ανώριμος ψύλλος  να συνεχίσει την ανάπτυξή του.
  • Σωστή και τακτική αποπαρασίτωση των κατοικίδιων .
  • Διενεργείται απεντόμωση του χώρου με τη μέθοδο του ελεγχόμενου υπολλειματικού ψεκασμού, ή με ψυχρή εκνέφωση με τη χρήση ψεκαστήρων χαμηλής πίεσης ή εκνεφωτήρων και εγκεκριμένα σκευάσματα από τους αρμόδιους φορείς.

Εισέρχονται στο χώρο μόνο από πουλιά και από κατοικίδια που φιλοξενούνται στο χώρο, χωρίς όμως να έχουν ελεγχθεί παρασιτολογικά, από αρμόδιο άτομο (κτηνίατρο).Μπορούν να εξαπλωθούν σε όλο το χώρο και η αντιμετώπισή τους είναι δύσκολη.